bouwnieuws

        
13 feb 2017
Toiletten nieuwe gedeelte geopend

Vanaf maandag 13 februari zijn de (invalide) toiletten in het nieuwe gedeelte geopend. U kunt nog steeds gebruik maken van de toiletten nabij BCC, echter zijn daar de invalidetoiletten gesloten.

29 dec 2016
Parkeren op het nieuwe parkeerdek

Het is misschien even wennen maar sinds de opening van de 1e fase in november kunt u ook op het nieuwe parkeerdek parkeren. Dit parkeerdek biedt plaats aan ruim 400 extra parkeerplaatsen. Weet u nog niet exact hoe u op het nieuwe parkeerdek komt? Kijk dan hier voor een filmpje!

10 nov 2016
Nieuwbouw geopend

De nieuwbouw van winkelcentrum Makado Beek is vandaag feestelijk geopend door burgemeester Christine van Basten-Boddin, eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance  en 19 enthousiaste kinderen van de Beekse basisschool Catharina Labouré. Direct na de officiële opening openden ook Albert Heijn, Gall&Gall en Bickels! Grand Café hun deuren.

 

De eerste openingshandeling werd voltrokken op het hoogste punt van de nieuwbouw, boven op het nieuw gerealiseerde parkeerdek. Genodigden en nieuwsgierige bezoekers konden gezamenlijk via de tapis roulants afdalen richting de centrale hal.

 

De openingshandeling in de centrale hal werd gadegeslagen door honderden belangstellenden. Na het aftellen en het indrukken van een grote rode knop knalden de gouden streamers door de nieuwbouw en kwamen de kinderen van basisschool Catharina Labouré en nog eens vele bezoekers door een papieren scherm de nieuwbouw in.

 

Het bestaande bouwdeel van Makado en de nieuwbouw zijn tot Pasen 2017 aan elkaar verbonden via een tunnel. Na de realisatie van fase 2 zal het “nieuwe rondje Makado” een feit zijn.

 

Naast deze officiële opening viert Makado de opening van de eerste fase nieuwbouw ook op vrijdag 11 en zaterdag 12 november.  Er zijn verschillende activiteiten in het winkelcentrum zoals een kindertreintje, ballonkunstenaar, schminken en gezellige muziek.

Komt u met de auto naar winkelcentrum Makado? Dan kunt u direct gebruikmaken van het nieuwe parkeerdek en de ruim 400 extra gratis parkeerplaatsen. We zien u graag tegemoet in Makado Beek!

31 okt 2016
Opening fase 1 nieuwbouw 10, 11 & 12 november

Op donderdag 10 november a.s. wordt de eerste fase van de nieuwbouw van Makado Beek feestelijk geopend. Nadat de nieuwbouw geopend is, openen ook de eerste winkels in de nieuwbouw de deuren, te weten Albert Heijn, Gall&Gall en Bickels! Grand Café.

 

10 november: officiële opening

De officiële opening wordt verricht door de Beekse burgemeester mevrouw Christine van Basten-Boddin op donderdag 10 november om 10.45 uur. Tegelijkertijd wordt op een ludieke manier het huidige centrum verbonden met de nieuwbouw. De nieuwe winkels worden aansluitend aan de officiële opening geopend. De nieuwbouw omvat zowel een uitbreiding van het winkelcentrum, maar ook de toevoeging van ruim 400 parkeerplaatsen op het parkeerdek.

 

11 & 12 november: feestelijke activiteiten voor groot en klein

Naast de officiële openingshandeling, waarbij iedereen van harte welkom is, wordt de opening van de eerste fase ook op vrijdag 11 en zaterdag 12 november gevierd. Er zijn verschillende activiteiten in het winkelcentrum zoals een kindertreintje, ballonkunstenaar, schminken en gezellige muziek.

 

Komt u met de auto naar winkelcentrum Makado? Dan kunt u op 10 november direct gebruikmaken van het nieuwe parkeerdek. We zien u graag tegemoet in Makado Beek!

30 okt 2016
Vordering nieuwbouw

De nieuwste drone foto's laten de vorderingen goed zien. Het einde van fase 1 komt in zicht!

08 sep 2016
Oprit parkeergarage gereed

De oprit naar de parkeergarage is gereed! Er zijn twee parkeerlagen aangebracht waardoor de gratis parkeerruimte met dertig procent is uitgebreid.

01 aug 2016
Nieuwe winkels

Met trots kunnen wij melden dat Hunkemoller, Slagerij Van Melik Du Chef & Bufkes, Van Dal Mannenmode en Rousseau Chocolade zich in de 2e fase van de bouw zich zullen vestigen in Makado Beek.

28 mei 2016
Makado vanuit de lucht!

 

Makado vanuit de lucht! En op 4 juni a.s. kun je bijna van net zo hoog kijken tijdens de Dag van de Bouw vanuit een hijskraan.

28 feb 2016
Fase 1: Makado naar voren!

Het is zo ver. Fase 1 van de grote Makado-verbeter-en-verbouwingsactie gaat van start. Wat gaat er allemaal gebeuren?

 

  1. start verbouwingen aan de kant van Albert Heijn
  2. daar komt een grote nieuwe supermarkt (Lidl)
  3. er worden mooie, overdekte parkeerdekken gemaakt met nog meer gratis parkeerruimte voor Makadobezoekers!
  4. er komt nieuwe horeca (dus nog meer gezelligheid) in het nieuwe deel
  5. het oude vertrouwde 'rondje Makado' krijgt er een nieuwe winkels bij

Interim-voorzitter Robert Gerbracht van de winkeliersvereniging (eigenaar van Platsch en Matthéo) ziet het hélemaal zitten. Jan Willem van Hall, directeur van marketing-bureau 'tIdee! laat weten dat de verbouwing eigenlijk alléén maar leidt tot meer acties, aanbiedingen en beleving! En het eventuele, tijdelijke tekort aan parkeerplaatsen? Dat wordt door de ondernemers van Makado zo veel mogelijk opgelost door eigen personeel zo veel mogelijk elders te laten parkeren. Alles voor de Makado-klant! Lees hier de volledige nieuwsbrief...

 

17 jun 2015
Start 'vernieuwbouwing' voor winkelcentrum Makado

Op woensdag 17 juni a.s. zal de Burgemeester van Beek, Ralf Krewinkel, het startsein geven voor de 'ingrijpende vernieuwbouwing' van winkelcentrum Makado te Beek. De komende jaren zal het succesvolle winkelcentrum behoorlijk worden gemoderniseerd en uitgebreid.

 

Makado is een laagdrempelig en vriendelijk regionaal winkelcentrum met een eigen onderscheidend karakter en een zeer groot bereik in een straal van zo'n 20 kilometer. Op dit moment zijn er in het populaire winkelcentrum meer dan 60 winkels actief (een mix van ketens en lokale ondernemers), op een oppervlakte van ruim 26.000 m2. Dat aantal zal de komende jaren groeien naar ruim 80 winkels en een oppervlakte van 34.000 m2. Tegelijkertijd wordt de uitstraling van het winkelcentrum grondig gemoderniseerd.

 

Vertrouwen in de toekomst

Makado staat voor de huidige bezoekers en klanten vooral voor gezellig, laagdrempelig winkelen - het vertrouwde 'rondje Makado' - met een zeer volledig aanbod aan boodschappen, specialiteiten en producten van lokale ondernemers èn de must-haves en koopjes van de grote ketens. Om Makado klaar te maken voor de toekomst is een nieuwe uitstraling nodig, meer parkeervoorzieningen en een nog breder aanbod van winkels.

 

Nieuw logo

De onthulling en de officiële handeling ‘Start Bouw’ zullen plaatsvinden bij Entree West van Winkelcentrum Makado Beek. Het officiële programma start op woensdag vanaf 10.00 en duurt tot 12.00 uur. De start van de bouw is meteen ook het startsein voor een nieuwe marketingcampagne, met - alvast - een nieuw logo voor Makado, dat na afronding van alle werkzaamheden in 2017 helemaal klaar zal zijn voor de toekomst.

 

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni zullen er leuke activiteiten worden georganiseerd met muziek en Makado prijzen voor de klanten van Makado Beek in het kader van de nieuwe huisstijl en de aftrap van de ‘Start Bouw’.

 

Waar gehakt wordt...

De bouw geeft niet alleen overlast, maar is voor veel mensen ook een reden om een kijkje te komen nemen. Hoe gaat het eruit zien, maar ook interesse in een dergelijk grote bouwplaats. Tijdens de bouwwerkzaamheden zullen er diverse activiteiten gepland worden om deze unieke fase om te zetten in een leuke winkelbeleving (Belevend Beek!).

 

Goed nieuws: het winkelen kan gedurende de verbouwing gewóón doorgaan.